flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запустили новий онлайн-ресурс для підтримки свідків

10 листопада 2021, 11:29

Тисячі свідків та потерпілих від злочинів щороку дають свідчення в судах України. Свідки є визначальною частиною правосуддя, адже вони дають показання, які допомагають встановити істину - вину чи невинуватість.

В Україні почав функціонувати сайт «Підтримка свідків в Україні»  https://prosvidok.info 

Даний інтернет-ресурс надає важливу інформацію про права та обов’язки свідків, корисні посилання щодо поведінки в суді, отримання компенсації, функції інших учасників судового процесу тощо. Сайт містить віртуальне зображення типової зали судових засідань, переглянути який  особливо важливо для психологічної підготовки тих свідків, які вперше йдуть до суду.

Підтримку свідків не слід плутати із захистом свідків. Захистом забезпечуються лише ті свідки, яких залякують або яким погрожують. Інформацію на цю тему також надає нова онлайн платформа .

На сайті також представлена інформація для потерпілих у кримінальному провадженні.

Сайт створено за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) спільно з Шевченківським районним судом м. Львова, Львівською обласною прокуратурою, ГУНПУ у Львівській області, Львівським державним університетом внутрішніх справ та Львівським національним університетом ім. Івана Франка.