flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"День відкритих дверей" в Чернігівському апеляційному суді

01 листопада 2019, 14:46

 

1 листопада 2019 року в Чернігівському апеляційному суді вкотре   відбувся «День відкритих дверей» для студентів 4-го курсу Чернігівської Академії Державної пенітенціарної служби України на чолі з викладачем, адвокатом Вадимом Коваленком.

Відкрила захід начальник відділу інформаційно-технічного та аналітичного забезпечення роботи суду Леся Гайдай, яка розповіла присутнім про організацію роботи суду,  його основні завдання та функції, технічне оснащення залів судових засідань, запровадження Електронного суду. Майбутні юристи з великим інтересом послухали  про кімнату, в якій проходить таємний допит свідків, до яких застосовані заходи безпеки.

Секретар судового засідання  Олена Зіньковець, продовжуючи знайомство студентства з судом, розповіла про роботу звуко- та відеозаписувальних технічних засобів, можливість ведення судових засідань у режимі відеоконференції та про специфіку роботи секретаря судового засідання загалом.

Судовий збір та його ставки у цивільних справах – таку тему розкрила  провідний спеціаліст суду Яна Ходико.

За підсумками зустрічі керівник апарату Тетяна Кривонос  розповіла майбутнім фахівцям про умови  проходження практики в суді студентами юридичних спеціальностей. На її переконання, це є не просто одним із засобів правового виховання, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

Крім того, молодь побачила,  як виглядають робочі кабінети працівників суду, зали судових засідань.

Студенти залишили приміщення суду з гарними емоціями від проведеного заходу.