flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Магістри отримали дипломи у стінах храму правосуддя. Суддям було надано право урочисто вручити документи про освіту

08 лютого 2019, 11:54

8 лютого 2019 року  Чернігівський апеляційний суд гостинно приймав випускників Академії Державної пенітенціарної служби на чолі з її ректором Олексієм Тогочинським. Саме в актовому залі суду 35 магістрів денної та заочної форми навчання в присутності батьків та викладачів урочисто отримали дипломи державного зразка за спеціальністю «Право». Подібний захід - випуск магістрів у доросле професійне життя - в суді відбувся вперше.

В урочистостях взяли участь  голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай; суддя у відставці, голова Апеляційного суду Чернігівської області у 2010-2018 роках, а нині викладач Академії, доктор юридичних наук Садіг Тагієв; заступник начальника Управління державної виконавчої служби ГТУЮ в області  Алла Єдомаха.  Разом з поздоровленнями вони закликали випускників крізь усе життя пронести велич і повагу до своєї alma-mater, широко застосовувати набуті знання у своїй префесійній діяльності.

Символічно не лише те, що храм правосуддя став місцем проведення  такої визначної події в житті студентів, а і те, що  право вручити дипломи випускникам Академії було надано суддям Геннадію Салаю та Садігу Тагієву. Особливого піднесення додав Гімн України у виконанні капели бандуристів ім. Остапа Вересая Чернігівського філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Геннадій Салай наголосив, що Чернігівський апеляційний суд завжди радий бачити у своїх стінах молодих спеціалістів-правників, готовий надавати всіляку допомогу та підтримку у їх професійному становленні.