flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Чернігівського апеляційного суду Любов Харечко долучилась до обговорення питань захисту прав інтелектуальної власності

10 квітня 2019, 15:07

4–5 квітня 2019 року в Касаційному господарському суді Верховного Суду в рамках Проекту Twinning «Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні» відбувся семінар «Захист прав інтелектуальної власності: досвід країн Європи».

У заході взяли участь суддя Департаменту цивільних справ Верховного Суду Латвії Зане Петерсоне, експерт із забезпечення виконання прав інтелектуальної власності Ерлінг Вестергаард, радник Проекту Twinning, суддя Верховного суду Латвії Яутріте Бріеде, а також судді Верховного Суду та нижчих інстанцій із різних регіонів України. Долучилась до обговорення суддя, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Чернігівського апеляційного суду Любов Харечко.

Під час семінару міжнародні експерти звернули увагу аудиторії на конкретні приклади вирішення справ щодо захисту прав інтелектуальної власності на основі застосування європейського законодавства. Зокрема, особливий інтерес слухачів викликали питання захисту дизайну, товарних знаків та торгових марок в онлайн-середовищі.  

Між іншого, в ході обговорень була висловлена думка про те, що початок роботи в Україні Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності неодмінно сприятиме визначенню єдиного підходу до застосування норм законодавства у справах даної категорії та ,як наслідок, формуванню сталої судової практики.

Безумовно, якість здійснення правосуддя залежить від знань та практичного досвіду судді, тому сподіваємось, що питання, які обговорювались під час заходу, та досвід експертів сприятимуть підвищенню рівня захисту прав інтелектуальної власності в нашій державі.