flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вдосконалення знань - запорука професійного зростання

15 липня 2019, 13:00

Можна вважати, що саме під таким девізом 12 липня 2019 року в Чернігівському апеляційному суді відбувся семінар на тему: «Практичні аспекти призначення та проведення судових експертиз». Захід організовано за сприяння Чернігівської регіональної торгово-промислової палати (https://chamber.cn.ua/category/ekspertyzy/). Семінар став своєрідним майданчиком, що об’єднав представників суддівського корпусу, працівників апаратів судів та судових експертів задля обговорення спільних професійних питань.

Відкрив семінар голова Чернігівського апеляційного суду Геннадій Салай. Він наголосив, що подібні заходи сприяють як підвищенню рівня загальної обізнаності їх учасників, так і налагодженню ефективної комунікації між судом і громадськістю. Привітав аудиторію й Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов. Він розповів про історію створення цієї організації та її правову природу.

Головним спікером заходу стала Віце-президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, судовий експерт Людмила Болотна.

У першу чергу, вона ознайомила присутніх із кваліфікаційними вимогами, які висуваються до судових експертів, а також звернула увагу на нормативно-правові акти, якими керуються вищезазначені фахівці у своїй професійній діяльності. Основна частина семінару була присвячена особливостям проведення судових експертиз: будівельно-технічної, економічної та товарознавчої.

Наостанок присутні мали можливість поставити питання спікерам та отримати на них вичерпні відповіді.

Закінчився семінар урочистим врученням сертифікатів учасникам заходу.

 

 

 

 

 

Анна Бабкіна,

прес-секретар суду