flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чернігівський апеляційний суд вп'яте випустив стажистів Літньої школи юридичної практики

15 серпня 2019, 15:10

15 серпня  закінчила свою роботу Літня школа юридичної практики – 2019, яка щоліта діє при Чернігівському апеляційному суді.

Голова суду Геннадій Салай та суддя-спікер Валентина Антипець вручили дипломи шістьом стажистам-випускникам  - студентам юридичних факультетів вищих навчальних закладів, зокрема - Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого,  НТУ України «Київськоий політехнічний інститут ім. І.Сікорського», Чернігівського Національного технологічного університету.

Рівно місяць студенти навчались на базі Чернігівського апеляційного суду, опрацювавши більше двадцяти тем. Вони активно були присутні у судових засіданнях у різних судах,  виконували практичні завдання,  зустрічалися з суддями апеляційного суду та місцевих судів, прокурорами, адвокатами, представниками ТУ ДСА України в Чернігівській області, Ради суддів України, відділу державної реєстрації актів цивільного стану УДР Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, правозахисної громадської організації. Ряд практичних занять провели спеціалісти апарату апеляційного суду та місцевих судів.

Навчання не обмежилось лише юридичною тематикою, адже справжній юрист має бути всебічно освіченою людиною, мати такі людські якості як доброта та милосердя, повага до історії та культури. Тому до участі у роботі зі студентами залучались історики, лікарі, представники громадських організацій.

Протягом стажування студенти виявили глибоку теоретичну підготовку та велику зацікавленість у подальшому професійному розвитку. Тому голова суду Геннадій Салай направив листи до їх навчальних закладів із подякою  за достойне виховання та професійну підготовку студентів, прищеплення їм прагнення до знань та самовдосконалення. У листах голова суду висловив переконання, що саме такі молоді люди – розумні, цілеспрямовані та наполегливі – своєю працею зроблять нашу країну могутньою та процвітаючою.

Як нагороду за гарне навчання випускники отримали від Чернігівського апеляційного суду екскурсію Черніговом.