flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації - неодмінна складова роботи суддів та працівників аппарату

22 серпня 2019, 16:57

  

 

Підвищення кваліфікації, опрацювання новел законодавства та судової практики, набуття нових знань та навичок – неодмінні складові роботи суддів та працівників аппарату.

Протягом останніх кількох тижнів в Чернігівському апеляційному суді відбулася низка навчальних тренінгів-семінарів. Їх провели викладачі Національної школи суддів України.

Так, тренінг та тему «Поліграф і психологічна діагностика. Сучасні методи оцінки достовірності повідомленої інформації» провів директор Київського міжнародного судово-експертного інституту психологічної  експертизи і досліджень на поліграфі, кандидат психологічних наук, доцент, полковник поліції у відставці, поліграфолог, експерт-психолог, член міжнародних організацій  поліграфологів Олег Назаров.

Цей семінар став цікавий і пізнавальний як з точки зору принципів роботи «Детектора брехні», так і з точки зору використання результатів дослідженнь на поліграфі у досудовому розслідуванні та оцінці їх судом.

Друга лекція стосувалась вітчизняного антикорупцфійного законодавства, зокрема е-декларування, а також практики Європейського Суду щодо корупційних правопорушень.  Лекцію провела доцент кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Тараса Шевченка кандидат юридичних наук Наталія Ахтирська. Вона також розкрила поняття провокації та неправомірної вигоди, їх ознаки.

Частим гостем у Чернігівському апеляційному суді є головний науковий співробітник НШСУ кандидат філологічних наук Оксана Кабиш. Нова редакція українського правопису та нові стандарти судово-процесуального документування стали приводом для нової зустрічі та нової інтерактивної лекції, де було висвітлено головні нововведення. А їх немало, деякі – прямо протилежні колишнім правилам та стандартам.

Загалом у трьох семінарах взяли участь близько трьохсот учасників, серед яких судді та працівники апаратів Чернігіського апеляційного суду, Господарського суду Чернігівської області, Чернігівського окружного адміністративного суду, районних та міськрайонних судів області.  Усі вони отримають відповідні сертифікати Національної школи суддів про проходження навчання.