flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практичне заняття з цивільного процесуального права відбулось у суді

28 жовтня 2019, 14:44

Сьогодні, 28 жовтня 2019 року, до Чернігівського апеляційного суду завітали студенти 4-го курсу Чернігівської Академії Державної пенітенціарної служби України на чолі з викладачем Вадимом Коваленком. Тут для них пройшло практичне заняття з цивільного процесуального права. Секретар судової палати у цивільних справах, суддя Любов Харечко розповіла гостям про роботу Чернігівського апеляційного суду та запросила майбутніх студентів до участі у судовому засіданні з розгляду цивільної справи. Суддя  пояснила, що судові засідання  в суді є відкритими, крім випадків, встановлених законом.

Крім того, під час  практичного заняття студенти побачили, як виглядають робочі кабінети працівників суду, зали судових засідань та дізналися,  хто працює в суді, крім суддів, наглядно побачили роботу технічних засобів, за допомогою яких забезпечується процес аудіо- та відеофіксації. Начальник відділу інформаційно-технічного та аналітичного  забезпечення  Леся Гайдай  детально ознайомила студентів із можливостями проведення судових засідань в режимі відеоконференції та про запровадження Електронного суду.

Відбулась зустріч молоді з керівником апарату Тетяною Кривонос, під час якої студенти виявили неабияку цікавість щодо проходження літної практики в нашому суді, тому керівник розповіла майбутнім фахівцям про проходження практики в Чернігівському апеляційному суді, а також зауважила, що існує реальна можливість здійснення мрії  простого студента стати суддею.

Проведена зустріч залишила у всіх її учасників безліч приємних вражень і позитивних емоцій, а суддя Любов Харечко побажала студентам успіхів у навчанні  та завжди досягати позитивного результату на ниві юриспруденції.