flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Суд: до і після" - новий формат роботи з молоддю

26 березня 2021, 14:15

Сьогодні, 26 березня 2021 року, Чернігівський апеляційний суд провів зустріч для студентів першого курсу Фахового коледжу економіки і технологій НАУ "Чернігівська політехніка".

Цей захід під назвою «Суд: до і після» мав на меті вивчити рівень обізнаності молодих людей про роботу судів, реальне їх ставлення  до суду, основні чинники, які впливають на формування суспільної думки молоді та вивчити дієві механізми підвищення авторитету судової влади для подальшого планування роботи пресслужби.

Напочатку заходу студентам запропонували анонімно написати 2-3 слова, якими б вони чесно могли охарактеризувати українську судову владу.

Ось що відповіла молодь:

Модератором заходу виступила начальник відділу інформаційно-технічного та аналітичного забезпечення Леся Гайдай, яка розповіла  про систему судоустрою в Україні, головну  функцію судової влади та Чернігівського апеляційного суду зокрема.

Ми показали студентам  відеосюжет про Чернігівський апеляційний суд.

 Потім, керівник апарату Тетяна Кривонос ознайомила  студентів з роботою його основних ланок, про сучасне оснащення залів та провела їх до загальної канцелярії, зали судових засідань та до її кабінету.

Цікавою  та пізнавальною для студентів стала їх зустріч із суддею Любов’ю  Харечко. Вона провела їх до свого кабінету, показала, в яких умовах працює суддя. Суддя розказала про особливості своєї професії, шлях становлення та поділилась безцінним особистим досвідом. Вона пояснила , що суддя – це не просто статус, а, передусім, велика відповідальність.

Наприкінці зустрічі  студентам було запропоновано ще раз написати, чи змінилася їх думка про судову владу.

Їх відповіді приємно вразили нас:

Віримо: молодь – саме та категорія, яка в майбутньому визначатиме  напрямок розвитку країни, формуватиме загальну думку та ставлення суспільства до судової влади.