flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бахмацький суд визнано найкращим у доступі до правосуддя - перемога в конкурсі, проведеного Чернігівським апеляційним судом!

14 грудня 2021, 16:49

 До дня працівників суду Чернігівський апеляційний суд провів конкурс серед районних та міськрайонних судів області «Доступ до правосуддя як складова права на справедливий суд». 

Конкурс мав та меті заохотити суди, які найкраще налагодили роботу із забезпечення доступу громадян до правосуддя, а також виявлення проблемних питань та їх усунення.

судам було запропоновано презентувати свою діяльність  з даної тематики, зокрема щодо дотримання розумних строків розгляду справ, роботи канцелярій, прийому громадян, роботи зі зверненнями, пристосованості приміщення для зручності відвідувачів, в т. ч. для мало мобільних груп, дотримання прав людини щодо утримання підсудних, інформування громадян (сайт, дошки оголошень, комунікаційна робота), дотримання протиепідемічних заходів, тощо.

У конкурсі взяли участь п'ять судів: Ніжинський міськрайонний, Менський районний, Бахмацький районний, Срібнянський районний суди Чернігівської області, Новозаводський районний суд м. Чернігова.

Вони представили цікаві роботи - презентації, відео та фотоматеріали. Приємно, що в судах ведеться кропітка робота по з покращення доступу громадян до правосуддя.

У своїх роботах суди-учасники вказали на проблемні питання та надали своє бачення для їх вирішення.

Переможцем визнано Бахмацький районний суд Чернігівської області як найбільш людиноорієнтований суд. Його нагороджено Дипломом переможця. Решта учасників отримають Дипломи лауреатів.