flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вівчарка Нора залишається вдома! Чернігівський апеляційний суд скасував рішення про конфіскацію собаки

06 листопада 2019, 13:29

Чернігівський апеляційний суд скасував рішення суду 1-ї інстанції про притягнення до адміністративної відповідальності Карпової Світлани Вікторівни та накладення штрафу і конфіскацію собаки  породи  «Німецька вівчарка».

Таку постанову винесено сьогодні, 6 листопада, апеляційним судом у складі головуючого судді Оседача М.М .

Нагадаємо,  що суть справи полягає в тому, що 08 вересня 2019 року о 18 год. 50 хв. Карпова С.В. в м.Чернігові , на території міського пляжу «Золотий берег», вигулювала з-х місячну вівчарку без повідка та без намордника, внаслідок чого собака наскочив на громадянку Л. заподіявши шкоду її здоров’ю, а саме: подряпав праву та ліву ноги. Деснянський районний суд встановив, що Карпова С.В. порушила п.п. 3.9 Правил утримання собак та котів у м. Чернігові, присудив накладення штрафу 51 гривню та конфіскацію собаки( постанова від 24 вересня 2019 року).

Апеляційну скаргу Карпової С.В  на дане  рішення Деснянського районного суду міста Чернігова задоволено частково. Її звільнено від адміністративної відповідальності на підставі ст.22 КУпАП у зв’зку з малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням. Чернігівський апеляційний суд зазначив, що в діях Карпової С.В. має місце склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.154 КУпАП, однак вказав, що наслідки вчиненого нею адміністративного правопорушення не представляють підвищеної суспільної небезпеки та не завдали значної шкоди потерпілій, правам та свободам інших осіб. Будь-яких обтяжуючих обставин у справі не встановлено.

Постанова апеляційного суду набрала законної сили, є остаточною і оскарженню не підлягає.